dimecres, 26 de maig del 2010

Activitat tic-tac del 3r trimestre del alumnes de 3r

Som els nens i nenes de tercer. Un dia al matí els nens de P5 ens van donar cucs de seda. Els cucs quan són petits mengen moltes fulles de morera, a mesura que es van fent grans no tan. Quan són grossos comencen a fer el capoll, treuen un fil per la boca i l'enganxen en un racó de la paret. Després fan el capoll i si fiquen dins. Al cap d'unes etmanes el capoll es trenca i surten les papallones, fan els ous i es moren. L'any segünet sortiran els cucs de seda. Pel que fa al creixement dels papibous, ha estat una mica més complicat perquè fa unes setmanes varen anar al riu a buscar els papibous i els van posar dins una peixera, però al cap d'uns dies l'aigua feia molta pudor i alguns papibous es van morir. I van decidir tornar els que quedaven vius al riu.

1 comentari:

  1. Als nens i nenes de tercer ens ha agradat molt fer aquesta activitat del projecte TIC-TAC perquè hem vist la metamorfosi dels cucs de seda i les granotes.
    Hem après que els papibous viuen en aigües netes i que tinguin molt oxígen. En el papibou primer li surten les potes del darrera, després les del davant i li va desapareixent la cua fins a caure i ser granotes.
    Dels cucs de seda hem après que són insectes, que tenen el cap molt i molt petit i de color marró, darrera tenen un punxa però és tova, treuen la seda per la boca i es fan el capoll al voltant del seu cos. Busquen els racons de la caixa per poder fer el capoll. (En escriure aquest comentari hem arribat al punt dels capolls.)
    Podeu veure que hem après molt i recomanem a totes les classes fer aquesta activitat perquè és molt divertida!

    ResponElimina